Deel deze pagina... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Kapper op de werkplek & Personeelskapper

Geknipt worden onder werktijd….het groeit tenslotte ook onder werktijd!

Voor bedrijven een uitgelezen mogelijkheid om personeel een leuke secundaire arbeidsvoorwaarde aan te bieden. De kosten kunnen veelal geboekt worden als bedrijfskosten en zijn derhalve fiscaal aantrekkelijk.
Vaak moeten werknemers (zéker full-timers) regelmatig verlof opnemen voor een afspraak met de kapper. Door het bieden van deze service op de werkplek kan de werknemer zijn kostbare verlof beter benutten en is hij hooguit 20 tot 30 minuten (per 5 tot 8 weken) van zijn werkplek af. Eventueel zijn tijden in de middagpauze bespreekbaar (bijv. tussen twaalf en twee)

De kapper Noel Wilmes - Foto Collage

Het werkt heel simpel:

U spreekt met uw personeel een bepaalde frequentie af (bijvoorbeeld 1 maal per 6 weken) en overlegt met de kapper van HairVisit op welke dagen deze, in een door de werkgever beschikbaar te stellen ruimte, zal komen knippen. De kapper van HairVisit neemt de verder benodigde spullen mee. Bij aankomst ontvangt de kapper van de werkgever een lijst met namen en telefoonnummers van medewerkers die dat dagdeel geknipt wensen te worden (maximaal 5 per dagdeel van 2 uren) met daarbij een eventuele richttijd waarop de medewerker geknipt wenst te worden. Bij ontbreken van een richttijd zal de kapper de volgorde bepalen. Telefonisch zal de kapper telkens de medewerker van zijn/haar werkplek roepen.

Afspraken

Die kunnen gemaakt worden in dagdelen vanaf 2 uren. Voor deze service zal de werkgever een rekening krijgen tegen een uurtarief van € 55,- (€ 110,- per 2 uur) minus 5% = € 104,50 inclusief BTW (*). In 2 uren kunnen er circa 5 mensen geknipt worden. De prijzen verder: kapper op de werkplek

3 uur (circa 7 mensen) = € 165,- Korting 5% = € 156,75 (exclusief voorrijkosten **)
4 uur (circa 10 mensen) = € 220,- Korting 10% = € 198,- ( ,, ,, )
5 uur (circa 12 mensen) = € 275,- Korting 10% = € 247,50 ( ,, ,, )
6 uur (circa 15 mensen) = € 330,- Korting 15% = € 280,50 ( ,, ,, )
7 uur (circa 17 mensen) = € 385,- Korting 15% = € 327,25 ( ,, ,, )
8 uur (circa 20 mensen) = € 440,- Korting 20% = € 352,- ( ,, ,, )
Wel de mogelijkheid bieden maar niet de kosten voor de werkgever? Ook dát behoort tot de mogelijkheden. Het werkt feitelijk precies hetzelfde, met dien verstande dat de werknemer na zijn/haar knipbehandeling zelf contant of met internetbankieren afrekent met de kapper van HairVisit©. Ook dan zijn afspraken mogelijk vanaf 5 personen (circa 2 uur). Per knipbehandeling geldt een tarief van € 20,50.

(* = peil 1 januari 2017)
(** = buiten stadgrenzen Maastricht geldt € 0,36 per gereden kilometer retour)