Deel deze pagina... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Wanneer contact met je bruidskapper?

Wanneer-contact-kop
Op welk moment neem je contact op met je bruidskapper?

Er bestaan nogal wat check-lists om de planning van je bruiloft te stroomlijnen. Het tijdstip waarop je contact zoekt met je kapper komt in veel lijsten ergens in de laatste 2 maanden.Er zijn echter verschillende redenen om dit al eerder te plannen:

Vroeger stadium.

Het is verstandig om in een vroeger stadium met je bruidskapper van gedachten te wisselen over de gewenste vorm, stijl en kleur van je haar. Vier tot 3 maanden voor je huwelijk is aan te bevelen. Je kapper kan aan de hand van door jou zelf aangedragen voorbeelden bepalen of de gekozen vorm verstandig is bij jou. Criteria als gelaatsvorm, gekozen kleding en je postuur zullen dan meegenomen worden..

Technische mogelijkheden

Ook de gewenste stijl kan afwijken van wat bijvoorbeeld technisch mogelijk is met jouw haar. Dat kan te maken hebben met het volume. Maar ook met de bestaande lengte. Als je dat vroeg weet dan zou je eventueel je haar nog een paar maandjes extra kunnen laten groeien, mocht dat nodig zijn.
Je idee over hoe de kleur moet zijn ten tijde van je bruiloft kan het best vroegtijdig besproken worden. Het is natuurlijk ideaal om ook al ten tijde van je proefkapsel (ongeveer 6 weken vóór je bruiloft) de juiste kleur te hebben. Dan zou vlak voor je bruiloft (tussen de 10 en 5 dagen vóór) nog een opfrisbehandeling voor je kleur kunnen plannen.

Kleur-opfrissen

Inventariseren wensen andere gasten.

Vaak wordt op de huwelijksdag op het adres van de bruid een select gezelschap genodigd. Bijv. om wat assistentie te verlenen aan de bruid, zodat ze zich optimaal kan voorbereiden. Dat kan de zus, schoonzus, moeder, schoonmoeder, getuigen, ed. zijn. Als de kapper die ochtend tóch daar is, is het wellicht praktisch om voor één of meerdere bruidsgasten eveneens tijd te reserveren. Of misschien wil je wel dat de bruidskinderen hun haren gedaan krijgen door de kapper. Bedenk je daar vroegtijdig over. Bespreek die optie met de gasten, zodat er voldoende tijd gereserveerd wordt die ochtend.
Om ook met je kapperscontact tijdig te beginnen is onderstaande checklist als leidraad te gebruiken:

Checklist

[] 5 tot 4 maanden voor je bruiloft:

Verzamel voorbeelden van kapsels die je leuk vindt. Ga ook na voor jezelf of je voor haaraccessoires wil kiezen. Dat kan van alles zijn: kleine subtiele curlies (in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar zoals met pareltjes of strass-steentjes), haaraccessoires op kam, verse bloemen, eventueel ’n tiara of ’n sluier;

[] 4 tot 3 maanden voor je bruiloft:

Contact leggen met je bruidskapper. Deel je wensen je kapper, bespreek haalbaarheid en de te volgen weg naar je ideale kapsel. Maak een eerste planning met je kapper voor jouw kapsel op je trouwdag. Plan een proefkapsel ongeveer 6 weken voor je bruiloft. Meest ideaal is het als je die dag ook de visagie laat doen. Helemaal ideaal als je die dag ook je laatste passing voor het bruidskleed plant;

[] 3 maanden voor je bruiloft:

Inventariseer of bruidskinderen of andere bruidsgasten op je huwelijksdag op jouw adres ook hun haar gedaan willen krijgen en bespreek dit met de kapper;

[] 2 maanden voor je bruiloft:

Indien nodig, laat je haar in de gewenste kleur maken door je kapper zodat je proefkapsel de kleur heeft van je ideale bruidskapsel;

[] 7 tot 6 weken voor je bruiloft:

Het proefkapsel (evt. voorafgegaan door proefvisagie en naderhand evt. gevolgd door proefpassing bruidskleed);

[] 10 tot 5 dagen voor je bruiloft:

Indien nodig een kleur-opfrisbehandeling;

[] 1 dag voor je bruiloft:

Was ’s avonds je haar, zodat je dat niet ’s ochtends op de dag zelf hoeft te doen en je kapper geen onnodig tijd verliest met drogen van je haar.

Curlies